Fundacja TO SIĘ LECZY zaprasza do udziału w webinarze „Dieta w onkologii – tłuszcze, które organizm wykorzystuje do walki z chorobą”, który odbędzie się 28 marca o godz. 18:00.
Link do wydarzenia na Facebook: https://fb.me/e/10cg1Rieq
Transmisja będzie także dostępna na YouTube: https://www.youtube.com/live/aOVBCfn3aGs?feature=share
Rak to nie jest choroba jak każda inna. To stan zdrowia, w którym organizm zwraca się sam przeciwko sobie w wyjątkowo trudny do leczenia sposób. Jak wesprzeć rozregulowany układ immunologiczny, który w teorii powinien sam zwalczać chorobą? Jak wzmocnić układ immunologiczny, krwiotwórczy oraz kluczowe narządy jak serce, wątroba, mózg i nerki?
Odpowiedzią jest prowadzenie równolegle z leczeniem onkologicznym interwencji żywieniowej pod okiem dietetyka doskonale znającego procesy immunologiczne zachodzące w naszym organizmie.
W trakcie webinaru dowiesz się:
– jak z praktycznego, dietetycznego punktu widzenia dobierać produkty i potrawy mające na celu dostarczenie organizmowi składników niezbędnych do walki z chorobą – a w szczególności niezbędnych tłuszczów i białka,
– jak dobierać żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla osób chorujących na raka, aby mieć pewność, że spożywacie bezpieczne, sprawdzone i skuteczne produkty,
– jakie są wyniki badań prowadzone u polskich pacjentów z niedrobnokomórkowym rakiem płuca, które pokazują jak dobrze dobrana suplementacja diety uruchamia w organizmie naturalne, fizjologiczne procesy immunologiczne,
– jaką rolę w organizmie pacjenta chorego na nowotwór pełnią alkiloglicerole, skwalen, witaminy tłuszczowe A, D, E i K, wyższe tłuszcze nienasycone omega-3: EPA, DHA, DPA, ETE, EPA, HPA i inne obecne tylko i wyłącznie w biologicznym oleju z ryb.
Zdrowy organizm posiada fizjologicznie działające procesy:
– immunologiczne,
– krwiotwórcze związane z funkcjonowaniem szpiku kostnego, który aż w 70% składa się z tłuszczu,
– przeciwzapalne i antyoksydacyjne,
– neurologiczne,
I wiele innych, które zachodzą w naszym organizmie także w trakcie choroby.
Każdy z tych procesów podczas leczenia onkologicznego jest niezbędny do przywrócenia fizjologicznych funkcji organizmowi i zależy od obecności wyższych, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie. Zaś organizm nie jest w stanie wytworzyć odpowiednich ilości wyższych nienasyconych kwasów tłuszczowych niezbędnych do ich uruchomienia.
Spotkanie poprowadzi:
Jagoda Dudek – mgr. biotechnologii medycznej, dietetyk. Prowadzi Pacjentów chorujących jednocześnie na wiele jednostek chorobowych.
Specjalizuje się autoregulacji układu immunologicznego, pokarmowego za pomocą odpowiednio skomponowanego żywienia bogatego w tłuszcze.
Prowadzi szkolenia i wykłady specjalistyczne. Zainteresowania medycyna integracyjna, psychosomatyka, joga i dietetyka medycyny chińskiej.
https://www.facebook.com/Zdrowa.Jagoda.Dudek.dietetyka.kliniczna
Zapraszamy do oglądania, komentowania i zadawania pytań na żywo!